Sunday, March 22, 2009

Satu hari di hari Sabtu..

Uih.. Belom nak start blogging lagi gua dah berpeluh-peluh nak cerita perihal seorang mamat nie.. Erkss! *Warning: Pasni kalo korang tak heard about me in a week or two, please call police or abang bomba, sebab maybe gua dah kene dera ngan lakiku yang jeles iteww.. ahahahaha* His name Edward Cullen. Who the hell Edward is? I hope this will help you..
*

*

*

*

*

*

*



Kenape lah aku mesti ade crush ngan vampire? Ape ke bengong sangat aku ni.. Ntah hape hape..

Teringat mase dolu dolu kat zaman uni. Tengok citer Interview with Vampire, starring Brad Pitt and Tom Cruise tuh. Huh.. Berminggu-minggu tak tido lena tunggu vampire yang charming datang gigit aku.. Huuu.. Yeah, I know I'm pathetic and vain. :p

But I dun care..
Korang perasan tak, kalo tengok citer vampire gan werewolves, mesti male vampire tu sangat kacak, charming, ala-ala menggoda gitu.. For example Brad Pitt la kan. Tapi kalo compare ngan werewolves tu, derang ni busuk, eh what I mean is berperangai busuk, pastu hodoh, atau dalam bahse sopan sikit, tidak kacak. Nape eh? Pasal tu la mak sukaaaa ngan vampire. Ahahahaha. *credit tidak diberikan kat citer Underworld coz that hero tu a mix of vampire ngan werewolf kan..* So he's out. Tho he's kittun too! hehe..

Well, last Saturday we watched this Twilight dvd. Biase la kan, En. An ngan aku kalo tak gi tengok movie, kitorang layan dvd je kat umah. Huu.. Owh..Nyesal nye aku tak tengok citer ni awal-awal. Nape la tak tengok ari tu mase kuar wayang last Dec eh? sob sob sob. Kalo tak, dah lame aku angau ngan ini mamat kan? Hehe..


Actually aku sangat la tertarik ngan karakter Robert Pattinson dalam citer Twilight ni.. Sangat, mak nak tekankan lagi kat sini, sangat laaaa charming! Mau runtuh jiwa raga tengok citer nie.. huhu.. Die ialah seorang vampire yang sangat mysterious *tipikal citer vampire la kan*, sangat la putih *most probably sebab kurang minum darah and jugak kurang tido*. Mind you all, his family is vegetarian vampire. Yeah. U read it right, vegetarian. It was referring to drinking blood of animal only. Darah manusia takleh, haram. Hehe. Kire vampire moden la nie..
Biasenye citer vampire, kite dah exposed bahawasanya vampire takleh kene sunlight kan coz nanti derang leh terbakar. Dalam citer Twilight ni pulak, sungguh la lain. Rupenye Edward Cullen and his family takleh kene sunlight sebab nanti derang akan bergemerlapan bak permata dilimpahi sinar mentari (tak tahan bahse sastera aku ni!). Sparkling bebeh!! Bile si Bella Swan tu nampak Edward tu jadi camtu, she said 'You're beautiful'. Adoi. Gelak guling-guling aku ngan En. An nengok. Muehehehe.. Tak caye tengok la sendiri! :p
Kalo nak komen, banyak la weak plot, here and there, everywhere. Tho this movie was an adaptation from a very successful novel!
*
*
*
*

Sementelahan En. An pegi main futsal di hari Ahad yang berbahagia ini, saye telah meng'google'kan this hearttrob. Wah, siap ade website yang dedicate for him..
I kinda notice this young man mase die jadi Cedric Diggory dalam Harry Potter and the Goblet of Fire. Back then, malas nak find out because citer tu zaman anak-anak. Tup tup, wah Rob *name manje* telah membesar bagai johan, and turn jadi orang yang kacakkk!! *ggrr grrr*
Well there is one thing I did notice about him. His teeth. *mcm la gigi aku lawa sangat kan*. Tak semestinye kalo aku minat kat someone tu, my eyes will be blind. Never. Tapi aku cume malas nak describe kat sini, korang pegi google sendiri. :p
He just 23 years old.. Sungguh la underage. Sungguh la adik-adik.
:p
Ok la, since I have my own vampire nowadays, better I stop myself.
I lap u abang! hehe

Robert Pattinson.. *drooling*.. Eh oh. En Mozehan..

Mase ni kitorang gi Cineleisure, tengok Dragonball. Physically I was there, tapi hati jiwa raga dok teringat kat Edward Cullen: Robert Pattinson!

Cehh!

3 comments:

moze said...

astaghrfirullah... teruk wife aku ni!!!!
Memule Takeshi Kaneshiro.. skrg tambah lagi sorang!... Adoyai

MommyDania said...

an, sabo..bini ko mmg mcm ni!
erma: agak cantik tudung ko tuh!! hehehe

Cutestamoi said...

En Mozehan: ape ke nak worry. U are my truly love and lust. Yang lain ni crush sementara jer. Jangan rase tergugat. Hehe.
Pn Fatin: Har har har.. Ampeh! cantik eh? thanks.. Murah dan cantik, RM15 ajer.. Kazen An jual. huuu