Wednesday, March 25, 2009

And among the signs are...

Rasenye aku baru je buat entry pasal takde mood nak keje.. Wah, makin lame makin menjadi-jadi plak 'situasi' di opis nieh.
Berita tergempar semalam.

Gaji bakal masuk lambat. Yeah, usually gaji masuk every 26th of the month. Now nak tukar jadi 30hb.. Wah.. Ade yang remind kate kene bersyukur pasal tak kene 'paycut'. Eh?? Maka, alhamdulillah..
Payroll mengaku ade 'cash flow problem'.. Aisehmen..

Komisen? As my previous entry. New rule: Saper tak achieve 30% of the quota per month takleh dapat komisen.. (mine, yearly target new sales RM2.2mil, so pandai-pandai la korang divide by 12 months, pastu kire 30% tu bape eh..)
Satu malapetaka di zaman customer nak reduce telco expenses nieh..

Milage claim? Masih maintain 80sen per kilo. Ok best dan menarik. Dulu, 2 kali bayar claim. By 15th and end month. Sekarang 15hb sahaja. So before ujung bulan kene kelam kabut siapkan milage claim la.

Ape pendapat korang? Should I update résumé and look for another job?
Atau maintain pendam perasaan sakit jiwa raga kat opis nie? Tunggu ekonomi pulih?

*sigh*

3 comments:

MommyDania said...

xde salahnya anta resume. untung2 dpt. in the meantime, jgn sedey2 k!

jeffry azizi jaafar said...

pergh..kondisi yg menakutkan.nasib baik aku study lg.takut gila nak masuk alam pekerjaan nih..haha..

aL-gOjO said...

tak salah nak cari backup lain, cam aku gak dulu la masa praktis. mula² gaji masuk lambat atas alsan kes tak banyak. lepas tu makin lambat. claim memang atas kertas jerk. last² aku cabut! muahaha

apapun. hidup kena terus la ^^