Thursday, September 8, 2011

Ngetestt

Ayra

Wednesday, September 7, 2011

Raye 1432H

Assalam..
Camne raye korang? Raye aku biase je lah. Xtvt tahunan pegi beraye kat Langgar, umah sepupu mak. Ktorg g raye ke 2. Dulu kecik2 siap Cik Abu bawak gi Danok, Thailand. Adik aku si Bancik berak kat Siam, cebok kat Bukit Kayu Hitam. Hahaha.
Cik Abu nampak sehat sket. 2 tahun lepas macam tak berape sehat. Die siap kate 'kakak nampak slim sket..' Padehal.. 2 tahun lepas aku tgh sarat pregnant, memang la.. Hihihi.
First raye g umah tok Teh kat Banggol Jas. Umah atok (read:nenek) sepupu An. Haa. Can u see the relation? Huhu. Tahun ni lemang masih sedap seperti dulu. Huhu.
Ok sambung citer raye ke 2. Pas g umah cik Abu, g umah Latip. Kawan An. Kat Cherok To'Kun.. Nearby Bukit Mertajam. Cantik umah die. Latip ni kawan se-uitm An. Anak die 2 org gegirl. Comel je mak ngn anak2nye berbaju kurung kain cotton kaler ijau. Haih.. Bile la aku nak beli kain pasang pastu sedondon ngn Ayra. Hmpm.. Pas g umah Latip, adik ipar aku gatai plak nak ajak gi naik jambatan Pulau Pinang. Pastu nak balik naik ferry. Merenyam. 2 jam tunggu nak naik ferry.. Naiknye 20min je. Sabo je lahh.
Raye ke 3 plak g zoo Taiping. Last aku g mase sekolah rendah. Hahaha. Baru tau rupenye zoo tutup kul 6, and reopen kul 8pm. Ktorg sampai elok2 kul 6. Sengal. Pegi Taiping Sentral, adik ipar aku ajak tgk movie Hantu Bonceng. Dalam ati aku mampos laa tgk citer melayu. Nasib baik tiket sume sold out. Selamattt! Pas solat sume tu baru la g zoo balik. Conclusionnye, tak best p night safari.. Binatang sume dah tido. Hehe. Tak la, tp gelap so x nmpk sgt binatangnye. Badak tu kalo tak perasan org ingat batu. Kwang3.
Raye ke 5 dah gerak nk blk Gemas. Haa ni lg satu citer. Lain kali je la tulis.
Raye ni aku tak camwhore ponggg.. Aku amek gambar Ayra je dr henpon. Muke sendiri takdek. Bengkek pasal tudung wat hal. Aku kan old skul lg pakai tudung bawal.. Starch yg aku beli tu tak ok sgt. Aku beli brand baru, bkn yg biase aku pakai. Padahnye tudung lembekk semcm je. Hangin! Jenuh aku tiup2 tudung.. Huhuhu

Tu je la citer rayeku. Eh ade lg. Nnt sambung.

posted from Bloggeroid

Wednesday, July 20, 2011

Ayra

Gambar lame ni..




posted from Bloggeroid

Monday, July 18, 2011

Lame seh

Tak citer pasal anak aku nan sorang tu... Masih la sorang lagi yek, dalam perut pun lom ade lagi.. Cacing ade la kot. Hehe. Ok sile berenti merepek meraban. Moh citer pasal Ayra..

Dah memanjat gril. Seronok btl die dpt manjat tu..

Pandai menjeling. Pergh. Tak tahan sehh..

Pandai merajuk. Tak dpt je mule la..

Suke baring atas lantai. Sukati die la kt shopping mall ke KLIA ke..ish3

Pandai wat malu2..siap tunduk2 konon segan lg.. Hahaha

Pandai dah nak pilih baju sendirik.. Bagi baju yg tak berkenan, siap laa kejar die satu umah..smbl tu die mesti geleng2..ciss

Asek nak pakai kasut croc tak ori tu je...penat la mommy beli kasut lain tu wehh.

Panggil aku mama.. Bkn mommy..ishkk

Pandai dah tiru gaye aku make up.. Brush dah tau letak kt pipi. Last week dah try apply eye shadow lg okeh. Maju anak aku ni..

Kalo ingat nnt aku update.

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 12, 2011

Tak paham

Weekend bile entah,makan kat Mekdi..
Ade satu couple ni la...wife tgh sarat pregnant. Pastu die plak kene g beli makanan, beratur panjang2 tu. Nampak gaye laki die, sehat walafiat je. Sedih aku tgk. Org tu ngn boyot2nye bawak tray.. Pastu siap g amik sos plak. Laki nye wat tak heran je. Sebok bace newspaper.

Mase nak amik anak dara orang, pandai ko janji sumpah sakinah sume tu nk jage anak org tu kan. Dah tu pandai jugak ko buncitkan bini ko then buat taktau die ke sane ke mari buat sume keje. Kuang asam.

Aku mmg pantang tgk laki cmni. Tak kesian ke tgk bini tu.. Die bawak anak ko jugak, bkn anak org lain. Hishh..

Ni buat aku emo ni.

Bole kire ngn jari la bape kerat la couples kat KL ni laki je yg keje, wife kt umah jage anak.
Kalo bini tu tak tolong ekonomi, ko ingat ko bole survive? Nak bayar duit umah, makan minum pakai lagi tu, duit kete,insuran, bil itu ini.. Kalo anak minum susu tepung ha lg laa..
Bini dah bayar duit kete sendiri, insuran sendiri tu kire bagus la. Tu pun takde die bukak mulut mintak duit nafkah dr ko kan? Beli brg die, henbeg ke baju ke sume pun pakai duit gaji sendirik. Nak tunggu laki berduit lebih tu taktau bile la..
So appreciate la wife u all yg bekeje tu. Kalo korang jantan2 ni nk demand lebih2, cermin diri sendiri tu dulu. Dah mampu sangat tanggung 100% serba serbi? Bagi nafkah zahir bagai? Nafkah batin mmg takyah ajar laa. Mmg pandai kan.

So.. Take rensposibilities tu sesame. Pandai buat anak, tolong jage anak tu same. Ko ingat bini ko tu maid? Sume die nak kene buat? Dgn career nak kene handle, urusan rumah lagi. Eishh. Sekali sekala sponsor la bini tu g wat spa ke ape.. Destress tu penting! Kot kalo bini dah gemok jgn nak bising je lebih. Bayar la duit gym ke ape. Pastu jgn bising plak kene jage anak time bini g gym tu.

Banyak lagi bende aku nk emo ni.
So.. Start appreciate ur wife!

posted from Bloggeroid

Friday, July 1, 2011

Tak sabar

1) Nak tengok Transformers.
2) Nak tengok Harry Potter
3) Nak balik kampung aku lagi. Sbb nak tolong mak kemas umah.
4) Nak kene puase ganti.. Huwarghh..

Tu je bole cakap dalam entry ni.


Sebokkk je lately.. Nyampah!!

Friday, June 17, 2011

Well...

This week I have no weekend.

Sebab?

Kene keje. Jage booth kat HUKM. Start kul 8.30am yer.. Kalah time aku masuk keje okeh.
Next week nak balik Selama pulak.

Kak ipar, dah confirm lom join convoi balik Selama nie? Jom la. Alang kepalang.

Friday, June 3, 2011

Nak tengok

1) X-Men Origin
2) Kungfu Panda 2
3) Nur Kasih The Movie
4) citer ape lg yg best?

Hehe

posted from Bloggeroid

Monday, May 30, 2011

Woahh!!

Rase macam dok kat Amerika!!! Fuh. Tak sangke orang Mesia bole produced video clip camtu.

Sile la korang klik YouTube, video Prema Yin, ade Shah Jaszle. Lagu 'Marilah'.

Again, woahhhhh!!!

Bace doa



posted from Bloggeroid

Friday, May 27, 2011

Kusut

Ok.. Situasi sekarang adelah amat 'kusut' sekali.



Actually bukan sekali je 'kusut'. Tapi berkali-kali.




Ayra ni la yang suke sangat 'kusut' ni. Asal nampak je.. haih.



Sampai aku pun naik kusut tengok 'kusut' ni.




Amende? Tak paham sudehh..




Ni haaa.







Tangled = kusut ye..
Hahaha. Gotcha!

Ayra loves this movie. Pantang nampak dvd, terus tunjuk kat TV. Haih. Mommy nak tengok House pun takleh. Huwarghh!!

Lamenye..

Lame betul tak menulis kat sini.. Rase tak lengkap idup. Cewah ayat takleh blah. Hehe.

Anyway kalo korang bace blog laki gua, korang tau la Ayra dah finally berjalan. Fuh! Alhamdulillah. Memang agak lame la kitorang tunggu die berjalan ni. A few days before she turned 18 months baru la die berjalan. Mase buat check up 18 months tu, die lom berjalan lagi. Nurse tu cakap shouldn't worry too much. As long as nampak die bole berdiri, ade meniti everything tu Insya Allah ok. Tu kire consider dah bole berjalan la tu katenye. Ade budak tu nurse kate, sampai 4 tahun baru berani nak berjalan sendiri. Mase tu aku dengar rase nak pitam dah. Takkan nak tunggu sampai ampat taun kott kan.. Adoish.. Nurse kate lagi, memang ade budak yang gayat nie.. Tapi ape pun, kalo ade korang2 ni yang ade anak jalan lambat, pantau je development die. Selagi kaki bole lurus elok je, insya Allah takde ape la tu..

Pasal keje plak, haih.. Memang kene kuat semangat je lah. Tu je aku leh komen!

Monday, May 16, 2011

Hasil rembatan


Sabtu lepas pegi MPH The Curve. Sempat la merembat these novel, except buku Kasih Yang Suci tu beli direct kat Alaf 21, Shah Alam..





Ok, dah tau jalan cerita Nora Elena tu.. Tak sabo nak tengok kat tv pulak!

Oh Seth Tan.. huhuhu (or Aaron Aziz?) :p

posted from Bloggeroid

Wednesday, May 11, 2011

Jangan memain!

Kang kene sumpah jadi peti ais!






Hehe. Budak tecik ni ade harapan jd mak rimau. Huhu

posted from Bloggeroid

Wednesday, April 20, 2011

Layan..

Tgkkan aje anak dara aku nie..

Sambil makan donut, mata tgk skrin TV, kaki silang.. Pehh! Terbaikk!
Hehe





Nak tau die tgk ape? Agent Oso.. aku nak hapal lagu die la pasni.. 3 special steps.. la la la.

Tuesday, April 19, 2011

Kisah sedih

Satu Jusco Sunway Pyramid aku dah jelajah! Dah penat ke sane ke mari. Mencuba toksah kate laa.. Kejab itu, kejab ini. Naik penat SA tu melayan aku.
Tapi harammm!!
LARRIE. HAWKEYE. SEMBONIA. HUSH PUPPIES. ALAIN DELON. SCHOLL. Ape lagi?
What they have in common?
Yep, shoe. SHOES!!
Bengkek sehh.. Kalo aku berkenan, ade je yang takde size. Even some of the shoes, size 9 pun takleh fit kaki aku nie. Waaa.. Nyampah! Dan dan la rase nak migrate dok kat oversea yang sure berlonggok saiz aku ni kan?? Sob.
Motif?? Nak carik kasut flat, nak wat kasut keje..
Sesape tau any brand yang ade saiz 10 ke 11 ke.. pastu ade flat ye. (Dah lame aku tinggalkan zaman heels nie) sile inform aku. Thanks.

Friday, April 15, 2011

Serba ringkas

Bulan March ngan April ni memang la teramat busy..

Ade sekali tu balik kampung Selama.. Kul 10 mlm sampai kampung.. kul 7 pagi dapat call kate kazen aku meninggal kat Segamat. Kul 9 pagi gerak gi Segamat. Arwah muda lagi, baru 22 tahun.. tapi dah ajal kan. Al-Fatihah to Nabil. Meninggal takde sakit ape, mengejut camtu je. Sudahnye kitorang balik Gemas pastu. Dah macam raye plak balik 2 kampung.

Kazen An kawen ujung bulan March ritu. Married to chinese lady. So reception buat belah laki dulu. Pompuan wat kat Penang. So merasa la kitorang naik chartered bus ngan dok hotel Flamingo by the sea tu. Huhu. Tengok la adat cina yang tea ceremony tu. Untung weh, kalo orang tua yang dah kawen, bagi minum teh kat kite nie, kalo tak dapat angpow, dapat la rantai emas. Diulangi rantai2 emas yek! Aku minum 2 koleh teh pun takpe kalo dapat camtu! Ahaks. Yang tak best nye, kite yang dah kawen ni kene la bagi angpow kat kekazen or sedare mare yang single tu. Hehe. Anyway kitorang dok kat penang kejab sangat. Journey tu yang teramat la lame. Naik lenguh bontot dok dalam bas! Maklum la rombongan sedare mare cik Kiah ni sume nye jenis pundi kecik, sikit2 nak terkencing. Hahaha. Harus la carik mase nak family getawayni, dapat pegi PD pun jadiklahh!!!

Susah sebenarnye keje ngan company kecik nie. Serba serbi kene tau. Pastu bile dah tau tu menyakitkan hati plak. Gossip plak very small circle. At the end of the day cerita tu sampai plak kat telinga sendiri. Cisss.. Baru 9 bulan Erma oii.. look bad on ur resume nanti! Huuu

Pasni nak gi Kelate plak.. speaking of jalan2 nie.. abah aku ajak gi umrah next year.. gulp!!!

Wednesday, March 30, 2011

Busy

Aku busy lately.. Ke sane ke mari.. Blk umah kul 10 mlm. Ni la sbbnye.. Bkn senang nk organize event cmni. Lagi2 melibatkan hospital kt KL, selangor, melaka, Negeri sembilan, pahang..pheww!

Sime darby convention centre. Nice ballroom.


posted from Bloggeroid

Thursday, March 17, 2011

Phew..

Lame sungguh tak update blog nie.. Dah bersawang! So I nak bersihkan blog ni jab, sapu2 sawang ni sume. You alls pegi buat keje dulu yek. Hahaha

Tuesday, March 1, 2011

Ayra and her cousins

First cousins yek.

Dulu..
Dari kiri, Ayra, Ilham.. Yang terbaring helplessly tu Cyrus. Hehe
Mase ni Raye 2010.

Sekarang.. Cyrus & Ayra.
Yang kacak tu my hubby. Haipp!! Jangan tengok lame2. Kang berkenan aku jugak yang susah. Hehehe

Ilham & Ayra kt Batam.
Ilham dah jalan sambil mendepakan tangan die nak balance. Hehe. Sikit lagi lari la kot. Huhuhu

Soalannye:
Bile la nak bergambar bertiga-tigaan lagi yek? Haa.. Jawab kak ipar.. jawab! ahaks

Wednesday, February 23, 2011

SBT

Ape ke jadah nye SBT iteww??Singapore-Batam trip ye adik- adik..

Bak kate OhBulan, enjoice.. hehe


Mak Aji..

Pak Aji bakhil hehe

Abang aji.. eh.

Kuage aji. hehe. My sis

Puan aji. insya Allah!!

Blood sis, tp saiz lain2. Sadapp!

Tok aji yang seronok sgt dapat naik cable car.

Seronok sgt budak nie..

Hard Rock hotel in the making..



Marina Bay.. Casino pun ade. According to tok aji, lagi ramai org gamble kat sini dr Genting. Tok aji siap bagi the figures ari tu, tapi aku lupe nak take note. Mane tok aji dapat statistik tu, aku pun tak tau. hehe

Ni mase kat Stulang Laut, nak naik ferry gi Batam. Sad to said, gambar kat Batam tak banyak pun..

Sebenarnye trip ni tak rancang sangat pun.. Ari tu parents aku pegi Pasir Gudang umah my sis, derang bawak jalan2 kat Danga Bay. Then bapakku pun dok kate teringin nak pegi Singapore.. Since my brothers (yep, 2 brothers yek) kene blacklisted ngan PTPTN, make aku je la harapan nak gi jalan2 ngan mak pak aku nie. Lagipun, last cop imigresen mase gi Jakarta Bandung ritu jer.. So zasss.. Sepantas kilat la aku wat passport Ayra, and en hubby pun renew passport. Sebbek sekarang wat passport murah aje, RM100 for 2 years.

Abah teringin nak naik cable car. Bak kate boss aku, bapak aku sangat adventurous. Hehe. Rupenye mak aku gayat (patut la aku pun ade genetik gayat sket) so die takmo naik cable car. My BIL, Pijal kene la teman mak aku. (Kitorang gi Singapore naik van - chartered) Dari Mount Faber ke Imbiah (Sentosa) naik cable car around 15 minutes. Cost for 1 way is SD24 (korang darab sendiri RM2.4 yek), kalo return ticket plak SD26 ajer. Ciss. Membebel2 bapak aku komplen mahal la itu la ini la, tapi die yang paling seronok sekali. Sampai kat Imbiah tu terus ajak balik, boleh? Cesss.. Sabo je la.. Memang semata2 nak naik cable car je! Hahaha. Tak senonoh abah aku nie. Siap compare naik cable car Genting ngan Langkawi lagi. Heee..

Then Raaj, our tour guide tu bawak kitorang pegi town ape ntah, abah aku ajak gi masjid (mode insap), then mak aku nak gi Orchard road (dulu kecik2 selalu pegi situ mak aku kate). Bapak aku penah keje kat Singapore dulu, back in 1976 kot.. ade la 6 months keje kat sane. Banyak sangat dah development.

Conclusion nye gi Singapore ni best, tapi sekejab sgt. Maybe next time nak pegi lagi, nak berjimba kat Sentosa. And kalo ade duit lebih bole pegi shopping kat Orchard road plak. Hehe. Singapore ni bersih gile, I wonder bile la Malaysia bole jadi camtu.

Batam plak, naik ferry dari Stulang Laut tu (amik kat The Zone, JB) return ticket for adult is RM110. Ade seaport charge RM10 per pax, even Ayra pun kene. Dalam sejam setengah jugak la naik ferry. Mase pegi ok, ombak tak kuat.. Tapi time balik (dah petang) ombak kuat.. Nasib baik aku tak muntah berdarah ke ape. Huu tapi pening sehh..

Aku bole plak terlupe yang kat Indonesia kene bayo tax (or whatever they call it) once u want to go out from their country. Dulu mase gi Jakarta, aku rase kene bayar IR100,000 per pax (dalam RM35 camtu), but now dah naik. Kalo naik ferry kene caj IR105,000.. Abah aku kate kalo naik flight sekarang kene caj IR150,000. Huh.. Menyumpah aku.. Bukan patutnye tax tu sume dah masuk dalam transportation caj ker? Siot je..

Batam ok, barang murah. Tour guide kitorang kat sane kate barang elektrik murah sbb Batam ni kawasan industri. Tapi tak sempat plak kitorang nak belek2 brg letrik tu. Hehe. Pegi pun kejab sgt. Kat Batam duit Singapore die accept. Huhu.

Pasni, nak gi Kelate ngan Penang plak! Insya Allah..



Ehem

My big fat ass order!! Finally..
Setelah penat melobi, setelah turun naik lift berkali-kali, setelah penat menjawab dengan boss bile nak dapat sales besar, setelah itu dan ini lah!

Alhamdulillah..




Oh.. Korang nak pelekeh aku yek? RM26,000 tu tak besar yek bagi korang? Well let me tell you. Untuk jual produk kecik2 yang harge dalam RM100-200 per bottle ni dapat order RM26k ni kire rahmat tau dak..

Lain la mase kat TIME dulu, satu produk cecah RM100k.. So kalo sales target RM2mil pun still ok lagi.. Huhu..

Ok la, nak bergumbira and sengih-sengih ari nie. (sambil kire komisen! ahaks).

posted from Bloggeroid

Saturday, February 19, 2011

Nge-test..

Percubaan 1 2 3
Testing 1 2 3


posted from Bloggeroid

Cak pong cak pong

Cik adik manessss...



Baru nak update blog dah bgn plak princess ni.. Laterrr.

Wednesday, February 16, 2011

Mode: Penat!

Capekkk..

Tu je aku bole nak kate.

Opismate tegur mateku yang bengkak. Dah la sepet, bengkak pulak tu. Adeh..
Subang - Pasir Gudang - Singapore - Pasir Gudang - Batam - Pasir Gudang - Johor Bharu - Subang.

Sekian.
Next time kalo rajin aku upload la gambar yang tak banyak tu. Hehe

Friday, February 11, 2011

Ini ialah..


jari kelinking aku! sile abaikan tangan yang besar ke bulu ke ape tu yek.
Yang aku nak menunjuk kat sini ialah satu garisan putih kat kuku aku tu. Nampak tak? Tak nampak kalu, tunggu la lagi 2 Jumaat. Hohoho.

Dulu mase sekolah, semua kuku2 aku ade that white line. So member2 cakap itu tanda banyak boipren. Ces.. Penah la kitorang kire, ade la dalam 20 lebih. Takkan la boipren aku 20 orang kot? Tak logik! hehe. Ustazah aku plak kate itu tanda orang yang makan malam2 pastu malas nak basuh tangan.. Huhh.. Ustazah Sofia memang selalu dengki kat aku. Hehehe. (perasan famous zaman sekolah)

Anyway bile dah dewasa nie (walhal dah tua..) baru la aku tau, kalo kuku ade that white line means our body ade kekurangan something (nampak noo dah tua, tak ingat ape bende yg kurang). Ari tu aku belek kuku Ayra, die pun ade mendalah nie. Adesss..

Wednesday, February 2, 2011

Pilih.. Ambik..

.. dan selerakkan!


Tengok la kaki tu amboi...


Last but not least, sile act innocent walaupun mommy dah bertukar jadi singe betina nak cekik22222 si Ayra nie!

Gong Xi Fa Cai!

Thursday, January 27, 2011

Wau Bulan??!!

Wau Bulan..

Lirik Wau Bulan :

Eh wah buleh, eh wah buleh
Wah buleh teraju tigo
Eh wah, eh wah, eh wah buleh
Wah buleh teraju tigo

Ini maleh, samo-samo
Samo-samo bersuko-ghio
Ini maleh, samo-samo
Samo-samo bersuko-ghio

Ape kes?? Ayra suke lagu ni. Harap2 someday bole amik video die joget. Ahaks

Monday, January 24, 2011

Kesian..



Gambar ni baru je amik pagi td..
Sian Ayra.. Jatuh katil.. Huu.. die nak amik brush yg jatuh, dgn dia sekali tergolek. Lebam gak kat pipi. Mommy gi amik tu tudung jek..
Sorry sayang.. Xpe la. Ayra kan bdk kuat. Hoho.

Friday, January 21, 2011

Nak kasik korang muntah!

With lot and lotsss of Ayra pic!





Thanks to Mak Long yang bagi pyjama ni. Korang bole la surf website die ek kalo nak beli baju ke skirt ke ape.










.. hehehehe.. Tak tau pesal die sebok dok angkat kaki jer.

Tuesday, January 18, 2011

Bile ade anak pompuan..

.. dah ade calon2 besan yang nak isi borang. Hahaha. Merepek betoi depa tu. Taktau Ayra ni jalan pun belom! Haru sungguh *awat tetiba keluaq slang utagha aku nie? Makna nya rindu nak balik kampung la tu bang oi.. * teeett!

Bile ade anak pompuan, camni lah jadi nye..
Sile lihat gambar di bawah ye adik-adik.




Tak nampak? Haa tunggu la lagi 2 Jumaat, abis la korang. Muahahahaha.
Tu lipstick yang tak sempat diselamatkan dari gangguan raksasa gorgon. Hehe. Ayra punye keje ni.. Hobi die selongkar handbag mommy, pastu carik lipsticks. Alih-alih je dah merah-pink jari die, abis lipstick aku dikoreknye.. Sabo je la.

Kalo berkesempatan nanti aku amik gambar die in action. Hehe

Tuesday, January 11, 2011

Sekian

Setelah hampir 2 tahun lebih aku pakai HTC ni, begini lah rupe die sekarang..




Nampak tak? Dah terkopek HTC aku nie.. Kalo pegi HTC centre mau kene dalam 2-300 nak tukar bendalah tu jer. Membazir.. Nak beli handphone baru, laki aku dah beli untuk aku, malangnye takleh jadikan main handphone sebab dah terikat kontrak ngan Maxis..

Jamlija! Ko je la harapan aku.. Aino please! hehe. Aku customer ko.. ngertik? :p