Tuesday, March 20, 2012

Ish ish ish

Ape la nak jadi ngan blog aku nie..

Banyak bende nak citer, tapi tak sempat2 nak update blog.. Moga diberi kesempatan untuk menulis lagi untuk kesekian kalinya.

Adios amigos.

(tu je nak habaq. hahahaha)

Thursday, September 8, 2011

Ngetestt

Ayra

Wednesday, September 7, 2011

Raye 1432H

Assalam..
Camne raye korang? Raye aku biase je lah. Xtvt tahunan pegi beraye kat Langgar, umah sepupu mak. Ktorg g raye ke 2. Dulu kecik2 siap Cik Abu bawak gi Danok, Thailand. Adik aku si Bancik berak kat Siam, cebok kat Bukit Kayu Hitam. Hahaha.
Cik Abu nampak sehat sket. 2 tahun lepas macam tak berape sehat. Die siap kate 'kakak nampak slim sket..' Padehal.. 2 tahun lepas aku tgh sarat pregnant, memang la.. Hihihi.
First raye g umah tok Teh kat Banggol Jas. Umah atok (read:nenek) sepupu An. Haa. Can u see the relation? Huhu. Tahun ni lemang masih sedap seperti dulu. Huhu.
Ok sambung citer raye ke 2. Pas g umah cik Abu, g umah Latip. Kawan An. Kat Cherok To'Kun.. Nearby Bukit Mertajam. Cantik umah die. Latip ni kawan se-uitm An. Anak die 2 org gegirl. Comel je mak ngn anak2nye berbaju kurung kain cotton kaler ijau. Haih.. Bile la aku nak beli kain pasang pastu sedondon ngn Ayra. Hmpm.. Pas g umah Latip, adik ipar aku gatai plak nak ajak gi naik jambatan Pulau Pinang. Pastu nak balik naik ferry. Merenyam. 2 jam tunggu nak naik ferry.. Naiknye 20min je. Sabo je lahh.
Raye ke 3 plak g zoo Taiping. Last aku g mase sekolah rendah. Hahaha. Baru tau rupenye zoo tutup kul 6, and reopen kul 8pm. Ktorg sampai elok2 kul 6. Sengal. Pegi Taiping Sentral, adik ipar aku ajak tgk movie Hantu Bonceng. Dalam ati aku mampos laa tgk citer melayu. Nasib baik tiket sume sold out. Selamattt! Pas solat sume tu baru la g zoo balik. Conclusionnye, tak best p night safari.. Binatang sume dah tido. Hehe. Tak la, tp gelap so x nmpk sgt binatangnye. Badak tu kalo tak perasan org ingat batu. Kwang3.
Raye ke 5 dah gerak nk blk Gemas. Haa ni lg satu citer. Lain kali je la tulis.
Raye ni aku tak camwhore ponggg.. Aku amek gambar Ayra je dr henpon. Muke sendiri takdek. Bengkek pasal tudung wat hal. Aku kan old skul lg pakai tudung bawal.. Starch yg aku beli tu tak ok sgt. Aku beli brand baru, bkn yg biase aku pakai. Padahnye tudung lembekk semcm je. Hangin! Jenuh aku tiup2 tudung.. Huhuhu

Tu je la citer rayeku. Eh ade lg. Nnt sambung.

posted from Bloggeroid

Wednesday, July 20, 2011

Ayra

Gambar lame ni..




posted from Bloggeroid

Monday, July 18, 2011

Lame seh

Tak citer pasal anak aku nan sorang tu... Masih la sorang lagi yek, dalam perut pun lom ade lagi.. Cacing ade la kot. Hehe. Ok sile berenti merepek meraban. Moh citer pasal Ayra..

Dah memanjat gril. Seronok btl die dpt manjat tu..

Pandai menjeling. Pergh. Tak tahan sehh..

Pandai merajuk. Tak dpt je mule la..

Suke baring atas lantai. Sukati die la kt shopping mall ke KLIA ke..ish3

Pandai wat malu2..siap tunduk2 konon segan lg.. Hahaha

Pandai dah nak pilih baju sendirik.. Bagi baju yg tak berkenan, siap laa kejar die satu umah..smbl tu die mesti geleng2..ciss

Asek nak pakai kasut croc tak ori tu je...penat la mommy beli kasut lain tu wehh.

Panggil aku mama.. Bkn mommy..ishkk

Pandai dah tiru gaye aku make up.. Brush dah tau letak kt pipi. Last week dah try apply eye shadow lg okeh. Maju anak aku ni..

Kalo ingat nnt aku update.

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 12, 2011

Tak paham

Weekend bile entah,makan kat Mekdi..
Ade satu couple ni la...wife tgh sarat pregnant. Pastu die plak kene g beli makanan, beratur panjang2 tu. Nampak gaye laki die, sehat walafiat je. Sedih aku tgk. Org tu ngn boyot2nye bawak tray.. Pastu siap g amik sos plak. Laki nye wat tak heran je. Sebok bace newspaper.

Mase nak amik anak dara orang, pandai ko janji sumpah sakinah sume tu nk jage anak org tu kan. Dah tu pandai jugak ko buncitkan bini ko then buat taktau die ke sane ke mari buat sume keje. Kuang asam.

Aku mmg pantang tgk laki cmni. Tak kesian ke tgk bini tu.. Die bawak anak ko jugak, bkn anak org lain. Hishh..

Ni buat aku emo ni.

Bole kire ngn jari la bape kerat la couples kat KL ni laki je yg keje, wife kt umah jage anak.
Kalo bini tu tak tolong ekonomi, ko ingat ko bole survive? Nak bayar duit umah, makan minum pakai lagi tu, duit kete,insuran, bil itu ini.. Kalo anak minum susu tepung ha lg laa..
Bini dah bayar duit kete sendiri, insuran sendiri tu kire bagus la. Tu pun takde die bukak mulut mintak duit nafkah dr ko kan? Beli brg die, henbeg ke baju ke sume pun pakai duit gaji sendirik. Nak tunggu laki berduit lebih tu taktau bile la..
So appreciate la wife u all yg bekeje tu. Kalo korang jantan2 ni nk demand lebih2, cermin diri sendiri tu dulu. Dah mampu sangat tanggung 100% serba serbi? Bagi nafkah zahir bagai? Nafkah batin mmg takyah ajar laa. Mmg pandai kan.

So.. Take rensposibilities tu sesame. Pandai buat anak, tolong jage anak tu same. Ko ingat bini ko tu maid? Sume die nak kene buat? Dgn career nak kene handle, urusan rumah lagi. Eishh. Sekali sekala sponsor la bini tu g wat spa ke ape.. Destress tu penting! Kot kalo bini dah gemok jgn nak bising je lebih. Bayar la duit gym ke ape. Pastu jgn bising plak kene jage anak time bini g gym tu.

Banyak lagi bende aku nk emo ni.
So.. Start appreciate ur wife!

posted from Bloggeroid

Friday, July 1, 2011

Tak sabar

1) Nak tengok Transformers.
2) Nak tengok Harry Potter
3) Nak balik kampung aku lagi. Sbb nak tolong mak kemas umah.
4) Nak kene puase ganti.. Huwarghh..

Tu je bole cakap dalam entry ni.


Sebokkk je lately.. Nyampah!!