Thursday, March 19, 2009

Menjadi seorang pompuan

*Sigh* Susah gak ek jadi orang pompuan nie.. Serba serbi kene jage. Huuu.. According to my hubby, my maintenance fee agak la tinggi kan. Before kawen, every month mesti pegi buat treatment rambut, facial *bile rajin*, pegi spa *masih maintain tho dah kawen*, barang2 yang tak bole takde seperti lotion, nite cream, make up stuffs *makin menjadi2 pas kawen nie* baju jalan, baju keje, seluar jalan, seluar keje *masih maintain Lliam & Co* uihh memacam la. Tak larat nak tulis sume.
I baru je start bende baru start ujung tahun lepas. Beli shampoo mahal. Huhu. Why? Sebab I've been losing my hair, rasenye macam banyak gile!! Alhamdulillah la, rambut masih tetap maintain banyak, cume rase risau ya amat-amat tengok rambut merata-rata.. I guess kalo orang lain tengok rambut bersepah-sepah tu, mesti ingat tuan empunya rambut dah botak. But thank God.. huuu..
After using SP [System Professional] with all the serum la bla bla bla tu..which is not that effective for me I've been recommended to use Nioxin. Time lunch tadi pegi Jusco Maluri Hair Atelier, SA yang bername Left, yes, u read it right.. Left, bukan Right eh recommend to me Nioxin type no 1. Cleaner and Scalp treatment. Cost? Huuu.. Find out yourself lah. Jakun pulak tengok derang pakai menatang ape tu yang macam kamera tu letak kat rambut, pastu nampak kat kulit kepale haku, serta rambut pun leh nampak sehelai2! Uish.
Actually, Mr. Left firstly recommend for me
*
*
*
"Kurangkan pakai tudung lah. Rambut u banyak gugur pasal pakai itu tudung la.."
*
*
*
*
"............... tersengih cam kerang busuk je la aku nie........ "
*
*
*
Kalo belum kawen, lain cerita la Mr. Left oi.. Huhu..
Kan abang kan? :p
Pasni sure kene gi buat scalp treatment. Will kopakkan my purse; that's for sure!

1 comment:

MommyDania said...

mak pakai pantene ye nyah!!