Monday, March 23, 2009

TV3, here I come!!

Dalam keadaan ekonomi dunia yang semakin genting nie, rasenye.. we have to do something with the way we spend eh? Aku pun dah nak insap-insap nie. Hehehe.. I have 2 choices here:

1) Work my as* off at my current company.. *with this economic condition, customer rather to stay put with their telco expenses, than expanding or upgrading..*
2) Look for another job, increase at least 50% from my salary, enjoy the same perks I've at my current job *or more perks*, and more peaceful environment.

So.. Which one?

And how TV3 come to place? Macam nie..

Sunday afternoon, tutt tuttt *I got sms*

"Wei, aku nak kol ko nie.. ko nyamar ko orang tv3, ckp ngan *tutt* tau. Kalo ko dpt sms ni ckp ok"

Me: Hohh?? What the hell?? Reply je la.. "ok"

Lagu Lady Gaga: Just Dance berkumandang *mak tau, mak sangat up to date..* :D

Me: "Hello"

Mak budak "Hello TV3? Ni anak saye nak cakap nie.. Ha *tuutt* cakap lah.. Mama dah call TV3..
Suare budak kecik: "Eloow?"

Me: "Shiapee nieeee?"

Budak kecik: "Ni *tuttt*
*tuttt* nak dengar ... agu yang keluar... dalam tv tadi.."

Me: Bukak loudspeaker. Dah tergelak-gelak ngan En. An kat belakang.
"Lagu ape keluar tadi kat tv?"

Budak kecik ngan pelat: "Agu (lagu) yang dalam tv tadi. Dalam Melodi tadi".

Me: "Haaa?? Aunty tak tengok Melodi la sayang.."

Budak kecik tu lagi: *masih repeat same sentence* "Nak dengar lagu kat Melodi tadi.... *suare dah agak sedih."

Me: "Ok, nanti aunty kuarkan dlm tv eh.."

Pastu putus.

Kengkawanku, kalo nak kelentong anak tu.. Agak-agak la.. Tak baik tau..

Pastu aku anta sms nak mak budak tu.. "Wassap?"

Kul 9pm baru mak budak tu reply
"Sowi. Aku br sedar sms ni x send lg. Td mase melodi tu nk abis ada lagu Dia Fadila catchy la lagu tu. Budak ni joget-joget lg. Pas tu azan, aku pun mute la. Sampai melodi abis azan tak abis lg. Tu yang meraung tu."

Alkesahnye..

Sengal betul member aku nie. But anyway she's famous with her kesengalan and clumpsy. Har har har..
Fatin, check the video out. Huu..



Ni mak si Wise anta mms kat aku.. Last week. Die tengah sebok nyanyi "Lagu Untukmu".

Berbalik kat topik kite nie.. Agak-agak layak tak aku jadi Michelle dalam Melodi tu? Aku grad Mass Comm ape.. ngeh ngeh ngeh.. Actually this entry tiada kaitan TV3 offer aku keje ke ape.. Kasik gempak je beb!

Wise ni my godson.. Kalo tengah malam die nak cakap ngan aku, abis la bapak die call aku mlm-mlm. Sometimes siap video call lagi *maju bebudak kecik zaman sekarang nie*. Kelam kabut aku carik baju yang senonoh. Uhuk.

Ade sekali tu kul 9pm gua dah melepak kepenatan *tido atas sofa*, Nuar *the daddy* called me, passed kat Wise..

Wise: "Aunty Emmaa.. Wise nak Otomen dengan.. dengann.. Power Rangers".

Me: Hah?? *mamai mamai* "Ipin Ipin tanak ke Wise?"

Wise: "Tanakk.. Nak baju otomeennnnn.. dengan power rangersssss"

Me: "ok ok.. seluar superman tanak? Lawa tau, underwear kat luar.."

Dang! Esoknye Nuar bising kat aku.. Ajar anak die bukan-bukan.

Hahaha.. Sorry, Aunty Rema pun sengal jugak! :p

2 comments:

MommyDania said...

masa ko ckp mak budak tu aku dh agak sgt sapa. hahahahah..semoga wise tak loklak la nt!

j or ji said...

hehehe..lawak!