Monday, June 8, 2009

Alahai..

Alahai...



Alahai PTPTN..



Kenape la dulu tak apply JPA? Bukan nye tak layak, CGPA mase matriks sangat la membanggakan.. tapi sebab malas nak balik kampung, mintak mak macam2 akuan, isi borang itu ini.. leceh. So I've decided to take up PTPTN. Mase tu..



'alah.. RM 200.++ per month bukannye banyak pun.. sure bole bayar punye la..'



HARAM!! Dah almost 5 years working nie, nak kate bayo tiap2 bulan, jauh panggang dari api..



Kenape jugak tak dapat 3.5 CGPA mase grad? Otherwise leh convert jadi scholarship. CGPA 3.2 jeeeekkk! Ei eii.. Tu la busy ngan 'social life' kat uni.. hoo hoo..



Last Friday check status kat website.. From RM 26,000 my loan dah jadi RM 29,000 plus plus. Mak dah keriau *menangis* abis-abisan dah nie. Insap.. Nak bayar la. Tak baik ek. Pinjam pandai, nak bayar liat kemain!



Abangku, pasni.. orang kene bayar duit PTPTN. Either I have to pay or you have to visit me in jail.. Hooooo..



Insap giler! Pasni for my future kids, they have their own education fund. Insya Allah..

3 comments:

Umi Nawfal said...

sabar lah ma.. aku pon antara yg malas membayo cam ko.. same2 lah kita membayo.. makin lama makin bertambah jumlah nya...!!! huhuhuhuhuhu...

MommyDania said...

tak nak bayar boleh? kira aku dh balas jasa kpd negara dengan bekerja sekuat hati & tidak melakukan apa2 kesalahan atau jenayah. aku kan rakyat yg baik. boleh lagu tu ptptn?

Cutestamoi said...

Jannah: mari mari membayar!! Yg penting kene kurangkan admin charge tu.. hee
Fatin: Ko jgn.. kang name ko dlm imigresen blacklist, naye jer. Takleh gi HK tau! huuu..