Monday, August 16, 2010

Cerita sahur

Dulu, back in Jalan Ipoh, time tu aku memang takde minat langsung la nak masak-masak nie. So juadah Iftar *berbuke ye kawan2. Ni bahse Arab lah* beli.. Sahur pun beli gak. Mase tu kitorang sangat rajin. Gigih okeh. Bangun kul 4 pagi, basuh muke, gosok gigi then pegi kedai makan. Hihihi. Dengan muke kulat2, pastu macam mamai2 pun ade gak dok pikir amende nak order. Hehe.

Now? Masih same konsep tak masak tu. Beza nye tapau makanan kat PARAM *Pasar Ramadhan okeh* pastu simpan, then reheat balik time sahur. Ari Sabtu ritu ingatkan nak gi McDonald pagi buta, konon nak sahur kat sane. Sekali tengok Ayra tido lena semacam je, so kitorang pun order la delivery. Heh heh hehh.. Kalo zaman kitorang berdua dulu, memang kitorang menempek kat MekD tu. Siap carik MekD yang happening lagi. Sekarang dah ade anak, banyak kene compromise.

Sedapnye GCB...

3 comments:

mama hannah said...

urghh!! Aku dah rasa jugak,tapi tak sedap mana pung.

Cutestamoi said...

Tun, lain org lain tekak. hehehe

mama hannah said...

tuhla..x pela,selamat lah menikmati gcb tuh yer..ekekeke