Tuesday, April 6, 2010

Should I be worried?

Bende ni start lame dah, since aku beranak aku notis pasal nie. The thing is, I don't know should I extra worry ataupun I should just ignore it.

Hair loss.

Really. Really lots of hair loss.

Sampai laki aku pun bising. Coz rambut ade di merata-rata tempat. Kat bilik air toksah kate la. Setiap 2 hari kene clearkan. Waaaa

Dulu aku tak risau sgt coz rambut aku tebal. Tapi sekarang ni aku sendiri dah terase kenipisan rambut gua.. Waaaa

I read somewhere mmg normal pas beranak rambut gugur. Eh? Tapi dah 5 months ni.. Adeh deh. Pasni kalo jumpe sepupu aku yg rajin sikat rambut aku, mesti die tego..

"Rambut Kema dah nipis la..."


Mase aku pregnant ritu pun die dah komen camtu.

[Along: sape lagi kalo bukan si Ayin tu..]

Mak-mak, tolong komen sket...

3 comments:

En Idham said...

Perkara yg sama berlaku kat wife aku. Takes time jugak kot sbb wife aku pun rasa lebih 6 bulan.. tak ade amik ape2 remedy just pakai anti hairfall syampoo je hehehe sbb tu lama kot..

JaNnAh said...

same ngan aku la ma.. anak aku dah setahun lbh dah.. bukan makin elok, makin parah ade la.. kalu ko kena bersihkan 2 ari sekali, aku tiap2 ari kena sapu rambut, merata² kt dlm umah.. x tau nk wat camne dah ma.. dah ganti syampu pon same gak.. huh, x mmbantu lgsung la..

FAM said...

hmm..sindrom ni tak kena kat aku baik masa dania or now dgn nisha. masa pregnant pun takde gugur. nasib la...rambut aku mmg sikit. huhuhu