Monday, July 20, 2009

Bile kitorang jadi babysitter..

We are officially hired! Were, actually. Hehe. An’s cousin pegi Langkawi malas nak bawak anak-anaknye seramai 3 orang tu *3 orang okeh, bukan saploh!* so die telah meng-amanah-kan kat kitorang jadi nanny anak-anak die last weekened 18 & 19hb ari tu. Tapi kitorang babysit on 19th tu jer, coz on 18th I got my cousin’s wedding at Slim River, while An balik kampung menguruskan passport his mom.

So ape xtvt sesat kitorang on Sunday tu?

Kene anta si abang, Afiq pegi British council, Selangor Dredging at 4.30pm. He learns English class kat situ.

Selamat la aku bebudak tu dah makan kat umah. Mujur la ade maid. Kalo tidak, mampos la aku nak masak hape-ke-bende kan?! Kang kene anta masuk spital, lagi serious case. Huuu.. sampai-sampai je umah, aku nengok bebudak ni busy main Wii. Ape ke bende Wii tu? Korang leh google sendiri.. tak pun pegi kat website nie.
http://www.nintendo.com/wii
Bebudak zaman sekarang.. tak main la wat drawing ke, colouring ke kan. Nangis la mak aku kalo tengok aksi-aksi mereka di depan tv nie.

Sementara nak tunggu Afiq abis kelas, kitorang *eh.. aku tak termasuk..* bacekan buku kanak-kanak kat si Dhira & Adiff. Tengok la aksi Uncle Ean nie. Bakal jadi bapak cemerlang!! Bagi 10 bintang nie.. hehe

Uncle Ean, Dhira & Adiff sedang membace buku Dinasour...

Adiff. The youngest and loudest one. Suare besar tak padan ngan die yg kecik. Hehe


Apa sajaaa yang kau cerita ni labu.. Hehehe


So. Mane ke gambar aku ngan Afiq? That particular day is not really a good day for me. Headache. So aku jadi photographer je la.. Afiq plak busy ngan kelas. Huhu.

Pas abis kat situ, dinner kat KFC.. Ya Rabbi. Lagi la pening melayan. Berebut tempat duduk, tanak makan itu ini, nak main sambil makan, lari sane sini.. Haih!!! I just wonder how my parents managed 5 of us. Yang penting, memang sume tak berani nak wat perangai kot coz my mom memang garang! Hehe.
Ya Allah Ya Tuhanku.. Kau berikan lah kekuatan kat hamba Mu ini in the future… Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn (8 harkat)

4 comments:

sabya said...

tade yg kene msk spital kan?
ok larh tu... hee

Cutestamoi said...

Yep.. Sihat walepatiat lagi la derang ni mase kitorang left.. huhuhu

MommyDania said...

weh! dh terror blh la jadi babysitter dania sat. mak pak dia nk gi dating. buleh????

Cutestamoi said...

Fatin: Kalo Nia tu nak ngan kitorang takper la jugak.. Nak tackle die kemain susah! Hati waja betul.. huuu