Monday, May 11, 2009

In the mood of..

Morning all...
I just wanted some feedback from all mommies..
Berape kah jumlah perbelanjaan u all mase bersalin? Either private hospital, gomen spital, or anything lah. Nak buat budget nie.. hehe
My colleaque yang beranak kali ke 4 kat SJMC merungut. She said makin lame makin mahal. Sume anak2 die lahir kat SJMC. Latest one, 2008, normal delivery cost her hubby RM 5000 plus.. Aye aye!! Nak terkeluar bijik mate gue.. hohoho..
So, cepat bagi feedback!

5 comments:

Umi Nawfal said...

erma, sori ah.. x dpt nk bg feedback ah, aku beranak kat gomen tp pakai laki aku nye GL sbb laki aku keje gomen.. so xde payment.. but last time adik aku beranak kat GH gak, c-sec n stay kat spital almost seminggu, altogether dlm 1200++, and member aku beranak kat pakar perbidanan khor & khor kat JB, normal delivery x sampai 2k pon.. affordable lah utk dedua kes tersebut kot..

ma.. jgn lokek tuk anak tau.. :)

mama hannah said...

ko try tgk pusrawi,diorang ada pakej,quite affordable..

Cutestamoi said...

Jannah: huhu.. thanks. reason being aku dah nyebok2 ni coz doctor kat klinik yg aku pegi tu dah sebok tnye nak beranak kat mane.. sabo je la..
Tun: ok bebeh. ko leh online dr skolah ker? :p

mama hannah said...

heheh,yezza lah beb,ada wireless..apa ker lagi,onlike jer la keje aku,pantang ada free sket :D

MommyDania said...

aku suggest HUKM. take the private wing. U'll get private class treatment at a reasonable price. aku dlu bsalin normal, rm1500. nasib baik company cover rm1200. so aku byr 300 aje. the doctors are great. aku tak advise pg 100% private. diorg ni seblh2 nk cekik kita nanti.