Sunday, March 7, 2010

Ade sesape nak sponsor aku gi spa tak?


Wah.. Entry sungguh tak agak-agak! Hehe.. entry ditujukan khas untuk kengkawan yang masih pending my wedding gift.. hahahaha.. boley?


Penat seh rupenye jadi SAHM ^Sexy and Hot Mommy^ hehe.. No lah, sebenarnye Stay at Home Mom. Bangun pagi je basuh kain, mandikan Ayra, sidai kain *sambil Ayra melalak-lalak tanak kene tinggal sengsorang*, masak.. Yessss MASAK!!! and bla bla bla bla lagi la. Rasenye cam never ending chores kene buat. Hishh..

Bile Ayra tido, bole la wat keje itu ini. Tapi kene buat dengan senyap la. Aku ni dah la jenis tak reti buat keje silently. Kang tersepak itu lah, terjatuh kan ini lah, ade je la bunyi-bunyian yang aku wat sampai Ayra tersentak-sentak. Huuu. Ade sekali tu Ayra tanak tido, and aku nak kene masak.. So aku angkut Ayra gi dapur, letak atas bouncer die. Baru la die diam. Kecik-kecik dah masuk dapur anak aku nie. Mudah-mudahan die pandai masak, tak macam mommy die ni eh. Huhuhu.


Sekarang ni aku dalam proses belajar masak..Yep.. Mari belajar bersame aku. Hahaha. Sungguh bengong rasenye aku nie. BFF aku si Mek Jie ade bagi buku resepi tebal gile. Aku dok hadap buku tu jer la.. Tapi kan.. ade je tapi nye..


Ade sesape nak tolong translate ape ke menatang nye 'di mayang' itu??

Owh.. Fail.. Sungguh fail BM aku nie..


Ayat nye camnie.. 2 biji bawang besar, 2 ulas bawang putih >> dimayang.
Tak harus kan aku amik gambar ayat nih? Hehe

MENATANG??? MAYANG MENGURAI AKU TAU LAA! hahaha

Bukan dihiris kot aku rase, sebab kalo hiris, die tulis hiris..


Perlu ke aku Google maksud Mayang nie?? Somebody please help.


Lagi satu kan.. Eh satu ker? Buah pelaga tu amende? Sumpah. Dah nak dekat 30 tahun ni tak penah aku dengar name buah nie.. Err.. baru je Google. Memang ade buah nie.. HERE hahaha.. Sungguh la takde bakat nak jadi tukang masak nie.

An sekarang dah ade new job. Food critic. Sebbek la tak seteruk Julia Roberts dalam My Bestfriend Wedding tu.. Ngeee.. Kot sesape nak bagi resepi masak yang senang-senang, sile la bagi ok.
Ni lah buku nye.. Pasni pandai la aku.. Yeah. 'Pandai'.. ;)


Sile la abaikan yang lelain tu.. Yep.. Dikejauhan tu labelled DVDs case yer.. Yep! Labelled!!

3 comments:

MommyDania said...

itu ke buku mekjie bagi? dh macam text book! aku nak buat buku resepi jugak la..tajuk: resepi campak2. hahahah

lilysuhaily said...

hahaha..buku ni mmg buku yg femes..aku ada, bday gift last 2 years dr kwn2 yg mengaharapkan aku masak dan bg diorg rasa :-p pastu mak win nmpak buku ni kt umah n kata "eh, mak win pun ada"..mmg femes..hahaha..

Cutestamoi said...

Fatin: nanti bagi aku resepi campak2 ko tu yek..
Along: sungguh femes eh buku ni. aku pun tak tau! huhu