Monday, July 19, 2010

New phase..

... for Ayra.

First day at nursery was totally nightmare.
For her and me.

Aku, sedih bangat tinggal anak kat orang! Tak sangke aku bole jadi sesedih ini. Huhu *masih berjiwa sensitip rupenye*. At first, she was okay. Tengok je bebudak tu main then die pun nak join. Then nak nenen.. Bile die tido, aku pun tinggalkan.
Balik umah je, tak sampai half an hour, babysitter sms cakap Ayra asek nangis jer. Minum susu pun tanak. Bagi makan tanak. Huuuhh... Aku ingat nak lari pecut 100meter jer pegi, tapi owner taska suh sabar dulu. Derang nak try pujuk. Rupenye Ayra ni jenis kene pujuk dengan cara kene dakap erat, pastu goyang2 sket. Die lelap..

Tak abis kat situ lagi. Bile bangun, melalak.. Takmo makan, takmo minum. Adoish. By 3pm aku dah terpacak kat nursery. Kat gate dah dengar suare die. Bile nampak aku jer, lagi kuat die nanges. Sayu beb.. Sob sob sob.

Balik umah, bagi nenen pun nangis. Siap sedu bagai.. Adeh..
Bile bangun tido jer, tak nampak aku, melalak toksah kate la. Tinggal kejab pun takleh. Gi dapur kene bawak die, everywhere kene angkut.
Esok ni camne la pulak..

Alahai Ayra!

4 comments:

sabya said...

kesiannya ayra :( saya paling memahami sbb dr kecik da kne anta g taska... hari2 nangis woooo

Cutestamoi said...

Mmg kesian.. Dan2 rase takmo keje. huu.. jangan la ayra nangis ari2. mampoihhh..

mama hannah said...

hehehe,awal-awal mmg macam tuh beb,yerla dh dkt setahun kan dia nengok muka ko jer,sure ayra culture shock bile kene duduk di nursery.mcm hannah dulu gak,kalau dia nangis aku terpaksa buat hati batu..huhuhu

Cutestamoi said...

Tun: aku mencube sedaye upaye menjadi hati waja. muehehehe.