Monday, June 7, 2010

Full story is here. Read it if u want. But I warn u, content is 18SG/PL

Please bear with me. Kalo korang rajin nak bace sile lah.

Citernye bermule pade ari Sabtu lepas..
Time tu laki aku dapat 1 call. Unknown number. Caller ni senyap, laki aku dok hello hello.. Then dtg la all these sms.. Laki aku malas nak reply, aku yg beria2 suh.
Sebab aku dah suspect someone..

Here is the details.. Mostly all sms tu aku yg reply. Kalo ikut laki aku, haram die nak balas. Tak kose katenye..

Bitch: askum..
An: Wslm. Siapa nie? [an bls the first fews]
Bitch: kawan lama awk.. awk apa khabar?
Bitch: isteri dan anak apa khabar? semoga semua nya baik2 saja.. maaflah kalau sy menganggu awk, teringat pulak nak tanya khabar dr awk sbg kwn yg dah lama x berhubung.. awk jgn salah faham ye..
An: Sihat alhamdulillah. If kwn sy, biasanya diorg akn bgtau namanya. Itupun kalau betul awk kwn sy. Lgpun xde makna nk berahsia.
Bitch: cuba awk teka sape? anak dah berape ye? dah berapa umur?
Aku: alamak. ramai la kwn lame. x bole agak. [dah sampai turn aku replied]
Bitch: x pe lah kalau awk x nak sy ganggu awk.. sy mintak maaf ye..
Aku: ok
Bitch: awk x nak teka ke sy ni sape? [tengok la minah gedik nie.. beria2 menggatal nak suh main teka teki plak kan? tp aku sabar lg.. sbb aku nak tau sape minah gatal nie]
Aku: nak teka cmne. kwn lame mmg ramai. x bg clue pulak tu.
Bitch: sy ni rinlah.. kalau awk masih ingat lglah.. awk tinggal kat mana sekarang? [bingo!!!! rin = An ex gf yg suke berdrama dan memusnahkan kehidupan ktorg]
Aku: oh. rin ke. sy dah ade sorang bb girl. alhamdulillah. awk?
Bitch: berapa bln dah baby? sy br sorang anak lelaki dah nak msk 2 thn..
Bitch: awk tinggal kat mana sekarang?
Aku: br 7 bln.. awk bile nk dpt no 2?
Bitch: x de rezeki. awk pulak?
Aku: Korang tgh mencuba nk dpt no 2 la ek? ktorg family planning.. [An suh hint tnye laki die kat mane.. coz mase derang memule kawen ritu pun she's tried to contact An. cam ade problem with their marriage]
Bitch: aa.. mmg nak sgt anak perempuan sebenarnya..kalau ade rezeki alhamdulillah.. awk tinggal kat mana sekarang? lame x dgr berita kan?
Aku: owh. husband sehat x? ktorg dok kt shah alam. awk? [pehal ko sebok2 nak tau ktorg dok mane? syuuhhh!!!]
Bitch: sihat.. sy kat keramat lg, tinggal dgn mak sy. mak sakit. bln 2 ari tu koma, tapi sekarang ada kat umah.. tp still x sihat..
Aku: owh yeker. kesiannye. ni husband tau x awk dok sms ngn sy ni? kang die marah pulak. [dr petang sampai mlm dok ber-sms ngan aku nie.. mane laki die nie??! seriously!]
Bitch: husband x de. dia jrg sgt kat umah.. awk pulak wife x marah ke? [that's explain a lot!]
Aku: hm nape husband asek xde? ade masalah ke? wife ok, die tau. [aku nak jugak tau mane laki die tak balik2 umah ari sabtu ni. pelik..]
Bitch: xlah dia keje event sbb tu selalu x de kat umah.. baik wife awk kan..
Aku: oo pdn la. wife mmg baik. actually yg dok reply sume sms ni wife An lah.. [korang phm tak sms aku nie?]
Bitch: oh ye ke.. kirim slm pd wife ye.. sampaikan peluk cium sy pd ank awk ye..take care.. [sape la hingin nak peluk Ayra tu utk ko.. eiii]
Bitch: mesti awk bahagia kan.. sy akn selalu mendoakan kebahagian awk.. bertuah wife awk dpt suami yg baik mcm awk kan.. [tak sempat aku reply dah bertimpa sms dia]
Aku: Hm awk x phm kot. An x reply sms nie. I'm the wife. [haa kalo tak phm lg mmg bingai!]
Bitch: ops sori.. awk mmg bertuah dpt husband mcm an.. jaga dia baik2 ye.. gd night.
Aku: alhamdulillah ktorg bahagia sgt2. An mmg hubby & ayah terbaik. thanks. nite
Bitch: sama2.. sampaikan slm sy pd an ye,actually sy rindu sgt kat dia, tp rindu sbg kawanlah.. x lebih dr itu.. [ni mmg buat aku terbakar first degree! cam pehal ko tetibe nak rindu kat laki aku?]
Aku: hmm pelik la. nape nk rindu kat ex bf pulak? x perlu la cmtu. awk dah ade husband. x elok cmni. lgpun An da kawen.. [ayat aku still baik..]
Bitch: sy tau semua tu, x perlu awk bg tau, awk x faham ke, kan sy kata rindu sbg kawan, x perlu awk risau ye..
Aku: sy x penah risau psl An. he's nothing but faithful & loyal to me. rasenye pasni awk xyah la kontek die lg k.. [baik lagi..]
Bitch: kalau mcm tu dont wory be happy.. an adalah sejarah hidup sy yg lepas, sy anggap an x lebih dr sorang kawan.. an kan jujur dan ikhlas, x perlulah awk nak takut. [kalo dah sejarah, pesal ko nak kontek lg? ko gile kote? sorry my French]
Aku: sy x takut. ok lah, harap awk pun bahagia la hendaknye yek. sign off. bye!
Bitch: tq!
Bitch: kesian an, mesti kena control kan, kalau x, xkan sampai phne dia pun awk yg bls dan angkat kan phne.. xkan awk x percayakan husband sendiri kot, x baik mcm tu.. an tu baik orgnye..gd nite! [korang tgk.. minah ni mmg saiko kan?]
Aku: awk da salah phm nie. An sbnrnye xnk bls msg awk, tp sy suh bls. die xmau jugak. sy bls sbb nak tau ape awk nak. ktorg xde konsep control2 nie. we hv trust..nite!
Bitch: baguslah tu..
Bitch: gd nite an.. [walhal she knows i'm the one reading it.. mmg patut kene maki..]

So itu lah kesahnye..
Aku berhak kan nak marah? Sbb this saiko dah kawen, ade anak. In fact die kawen dulu dr kitorang.. Mase kitorang nak kawen, mase tu jugak la die sebok nak kontek An. Siap gado besar la aku ngan An time tu. Back then she was pregnant, tp dok menggedik lg. Get lost loser! Aku tak paham ape die nak. She thinks An still her bf kot? Ntah.

And after that, die penah jugak kontek An. But An tak layan. Aku jugak reply sms die. Aku melayan pasal aku nak korek ape die nak ngan An.
Rasenye die tak puas ati ngan aku kot. Coz An choose me instead of her. Yeah, u read it right. An dulu ramai org suke.. [sampai skrg kot..] Rin ni ex gf yg try to get back with him, mase tu aku ngan An, status adelah on probation. hehe. Tak confirm lg. An citer ngan aku psl minah nie. So aku suh la die decide. Bile An bgtau minah tu psl aku, and he choose me, minah tu takleh terima. Mmg dok jadi pengacau je since then. Huuuuuuuuuuuuuuuuuh.

2-3 ari pastu aku asek nitemare je. Bile bgn tgh2 mlm nak nenenkan si Ayra, the first thing aku ingat ialah si bitch nie. Gile sakit jiwa. Agaknye terlaksana lah tu hajat die nak mengacau kitorang.

Rin. Ko jgn nak bukan2 ngan aku ye. I have ur address. I have ur IC no. I know ur house phone no. Kang aku bagitau mak ko kang, tak pepasal org tua tu koma lagi.. Dun force me to become bad ass person!

Seriously, aku bengkek ngan minah sial ni!
I need something to divert my attention. Period.

14 comments:

fazemy said...

Menakutkan la org camni. Tak sedar diri. Itulah manusia..dah hilang baru nak hargai. Sabar jelah..lain kali jgn reply2 lg. Tp org mcm ni sure 5 tahun 10 tahun sekalipun still try unt contact laki awak. So hati2 la..mula2 msg pun dah buat citer kesian mak sakit koma bagai. Nak tagih simpati la tu. Geramnya org mcm ni..

p/s: Jaga husband awak tu..kdg sbb dia kat rumah dia tak reply..masa kat luar kita tak tahu kan. bkn tak percaya..just hati2. check kat henpon tu kdg yg blh check history sms/call in out-jgn smpai suami tahu la. just in case. takut sbb laki ni kan mudah cair dgn airmata wanita.

JaNnAh said...

gila la.. aku doakan ko ngan an bahagia.. as long as both of u have faith n trust each other nothing will happen..

sabya said...

benci dgn org psycho mcmni.. kalo kema na queen control pon tape, laki kema kan bukan laki die.. neway abg ean kot.. u can count on him.. no worries..

Cutestamoi said...

Fazemy: hmm tu la,memule nak bgtau kesah sedih dulu la. mmg manusia camtu kan. dah ilang br tau how great org tu. owh. pasni harus la. actually minah tu every year ade try kontek. setiap thn jugak i yg reply. huhu. mudah2an laki i baik la kat luar rumah jugak.
Jannah: aminnn! bkn sng nak jage laki skrg ni weh.
Sabya: yep. pasni i will become all the queen of control!! hahaha.

The Red Lover said...

hew...memang la gatal kan..kalau nak tanya khabar tu okay lagi lah.but dah tahu yg korang bahagia tu perlu ke nak buat ayat2 dramatik semoga berbahagia la, jgn dikontrol la..Nampak sangat dia harap sesuatu dari An..memang sebagai isteri kita dapat hint kalau orang ada hidden agenda kan??

CikPuanMiera said...

wooo kurang aja punye pompwan.. xtau malu ke.. mmg la layak di panggil bitch! brani sungguh.. but dun worry my SIL.. An setia org nye kan.. hehehe..

moze said...

Fazemi:Laki mudah cair dgn airmata wanita? Laki mana tuh yek? Not every men are the same.
Jannah: Thanks.
Sabya: Ewah! Ngajar KEma awk nk jd queen control plak eh.. Anyway..thanks. Sapa yg kenal jer, ble judge whether Im a good or a bad man.
Syg: Jgn berangan nak jd queen control. Maintain what we're doing now. Thats y we're so lovey dovey.
Hajar: Susah jd org ensem & loyal nih..wakaka
CPM: Thanks...

sabya said...
This comment has been removed by the author.
sabya said...

org ta ajr kema jd queen control la.. Pompuan tu yg ckp kema queen control kan, so what i meant is kema has the rights to.. sukati kema la na jg laki die cemana kan.. pahal lak pompuan tu yg byk bunyi.. *sabya da emo

YaYaINDIRA said...

1st time bce blog sis :)

walaupown entry ni tok 18sg..

yaya xckop umo lg..hehe

ish..geram glew ngan pompuan tuh...

da jd bini org pown msih lg nk contact husband sis...

xpatot sungguh..

better sis hati2 ngan oang mcm 2..

take care :)

Cutestamoi said...

Hajar: the moment saksi kate SAH jer, Allah anugerahkan 6th sense kat para isteri.. kan? huhu
Miera: sebbek An tu bagus. alhamdulillah.
Sabya: ok ok.. relax yer.. hehe
Yaya: eh eh. kene tapis budak2 takleh bace nie. hehe

mama hannah said...

fuh!mmg drama swasta versi sms ni..aku rasa pompuan tuh meroyan tuh..hehehe..pasni ko jgn lah reply sms dia..nanti makin meroyan pulak skrip drama dia tuh..betul ke laki dia keje event?ntah2 skrip dia jugak kot?hehehe

Cutestamoi said...

Tun: ontah la. den pun taktau. hmm die wat skrip pun lantak die lah. Halim kenal die kot. Cube tanye. hehe

moze said...

dah ble delete sms tu dlm tepon ke blm? hehe