Friday, October 2, 2009

It's not too late, isn't it?

This year, kitorang cuti raye lame jugak la.. Seminggu lebih.. Dari Jumaat 18th Sept sampai la 28th Sept 2009. Memang sakan.. Tu lah kalo beraye 2 kampung every year kan. Tapi takper, kitorang puas ati n memang enjoy cuti. Muehehehe..



So mase kat Gemas ari tu, aku temankan my mother in law *harus la menantu solehah kan, bukan hantu...! menantu...* pegi Tabung Haji coz ade something to take care of. So.. aku pun dah alang-alang gi Tabung Haji nie.. aku pun bukak la my very own account..



Mase kat kaunter tu, abang kaunter tu tanye camnie..



"Bukak untuk anak ker?"



Sebbek la aku ni jenis yang tak mudah melatah and dah biase jawab soalan-soalan killer ni berkat belajar kat TIME dotCom. Huwa huwa huwa.



So aku ngan selamba nye..



"Anak dalam perut lagi nie.. Saye bukak untuk diri sendiri.."




Hehehe. Tergelak-gelak jugak aku kat situ...



Umur dah 29 tahun.. Baru nak bukak akaun ek..

Takper, I guess it's never too late, aite? Huhu..



Harap-harap pasni bile dapat keje tempat baru, azam baru jugak la.. Nak wat auto-saving dalam akaun Tabung Haji.. Mesti la ade target umur bape nak gi Mekah kan.. Contoh terbaik kat depan mate aku jer, my parents.. My mom pegi haji umur 44 tahun (back in 1996 mase aku form 4), abah plak 48 tahun.. Parents aku dok kampung, keje kampung jer.. So aku rase hebat dah pegi haji umur camtu. Kumpul duit sendiri.. Yang jage kitorang time tu abang aku yang abis form 5 and my late grandma.. Time tu aku kat boarding school, so takper la dah biase independent..



Doakan aku panjang umur, murah rezeki.. diberi kesempatan menunaikan rukun Islam ke 5, jadi tetamu Allah kat Mekah.. Amin..



Korang dah ade akaun? Mesti dah berlonggok duit dalam tu ek.. Tengok la bebaru nie Tabung Haji announce 2.25% bonus this year.. huuu..

2 comments:

MommyDania said...

aku ada yg ayah aku bukakkan masa kecik2. tu kira akaun aku la kan? hahahahaha

Ms Lola said...

Ada la sket duit I dlm TH tu... tapi bila I teringat dah ada 'bukit' sket, mulalah I menggatal nak keluarkan! :/