Thursday, September 10, 2009

Oh.. sedihnye..

Semalam aku gi UIA.. Lame siot tak pegi UIA.. Dah la sesat pegi mane ntah.. Biase la.. dulu tak pegi Ahmad Ibrahim Kuliyyah of Laws nie kan, asek-asek lepak kat Human Science punye area jer.. Penat gak aku exercise semalam. Heee.. Mengah la jadi nye!

Anyway semalam jugak dah janji ngan ex-boss *masih contact dan beramah mesra gitu* nak gi beli kuih raye.. Last year kitorang beli kuih raye sesame ngan Mak Jah Keramat tu.. So semalam sampai semput la aku tunggu die kat Jusco AU2 tu.. Masih la ngan janji manis nye. Kalo janji kul 12, kul 1 lebih baru die sampai.. Aku plak ngan gigih kul 11.55 dah sampai.. Dah kene jerit ngan aku pon, dann kee *padan muke*. Siap kene panggil munapikkk lagi.. Hahaha. Kalo aku dah berang, memang mulut takleh tahan. Sorry la Hisham yer! I amik insuran Prudential tu life ngan medical jer.. Mulut takde insuran. :p

Fatin: aku pun jenis bengkek ngan orang tak tepat mase nie..

Tahun nie kuih raye aku berkurangan sket.. An awal-awal lagi dah sound jangan beli banyak-banyak... Tapi sebab tahun ni first raya sampai raya ke 5 kat kampung aku, and mak aku plak jenis memang tak beli kuih raye, terpakse jugak aku abaikan nasihat *bukan arahan yerr* lakiku itu.. Huuu.. Terbang gak +-RM300.. Mak Jah ni kire jual murah lagi, RM20 se-balang..

Yang sedihnye..













KUIH SAMPRIT TAK ADE!!!!!

Padan ngan muke aku.. Lambat sangat beli..

Actually kuih favourite aku ialah Samprit ngan Sarang Semut.. Tahun lepas, mak mertua aku yang baik ati tu buatkan Sarang semut.. Tahun ni die gantung oven.. Hahahaha..

Sob sob.. Umah sape ade samprit ngan sarang semut, sile war war yer. Dengan segera nye aku akan terbang!!

4 comments:

Umi Nawfal said...

erma,
semprit ngan sarang semut tu first yg aku kejekan thn ni.. meh dtg umah aku meh!! blk bt pahat x? nnti bole singgah umah aku..:)

tepeng said...

Datang ah umah aku... kueh sarang semut adalah kueh wajib rumah aku setiap tahun.. raya pertama ngan kedua aku ada taiping.. mlm raya ke2 aku dah balik shah alam

MommyDania said...

aku blh tak kenal semprit ke sarang semut ke hapa? blh? aku tau almond london, choc chips jek. hahahahaah!!

Cutestamoi said...

Jannah: aku raye Perak la thn nie..
Tepeng: insya Allah kitorang sampai nanti..
Fatin: ko terlebih moden nie!!