Tuesday, September 29, 2009

Due date..

Menurut jangkaan doktor, my due will be on 5th Dec 2009. Setakat ni ade la 2-3 orang dah komen suh delay, kate nye bagi same ngan besday derang la ape la.. Sabo je la.. Korang ingat sakit nak beranak ni leh ditahan-tahan or postpone?? *ceh, cakap cam aku ni penah beranak jer ek.. hehe* Kalo bole tahan ke ape ke, baik bagi same besday ngan laki aku 11th Nov tu kan.. tapi tu kire awal la pulak.. hehehe

Mase raye bebaru nie, my hubby dapat sms dari his officemate yang due nye same ngan aku.. She said she safely deliver *tak ingat plak baby boy or girl*.. Time tu minah tu tengah beraye kat Muar.. Aku ngan An sungguh ketakutan!! Bukan aper, memang dah ramai yang terberanak awal, tapi memandangkan dalam keluarge aku *my sister la* (korang belek-belek la entry aku yg dulu-dulu tu ek) ade tragedi happen awal tahun ari tu.. aku jadi trauma ngan fobia bab-bab beranak awal nie..

So berbalik kepade citer si opismate An tadi nie, anak nye 1.3kilo.. So kene la tahan.. Setau aku, kalo lahir 7 bulan, sure kene monitor n baby kene dok dalam incubator tu for 2 months, or sampai mencapai berat yg ideal - baru la bole balik umah.. Marilah doakan biar sume nye sehat sejahtera..

Ape-ape pun, setiap ari aku ngan An pasti akan bercakap-cakap ngan baby dlm perut nie, suh die kuar on time.. Tanak awal, tanak lambat.. Di samping tu jugak, kitorang pun berdoa.. dan berusaha.. Aku takleh stress sangat, takleh aktif sangat.. Kene bersederhana jer lah.

Sape bagi aku stress sekarang ni, siap la. Aku simpan dulu, nanti pas abis pantang aku bunuh korang! Muahahahahaha..

6 comments:

fatin said...

ko dh 7 ek? yes..kena happy2, ceria sentiasa. bwk2 byk berehat. ;)

moze said...

Laki sapa plak besday die 11th Nov nie!!!

Cutestamoi said...

Fatin: yeah.. betoi betoi betoi.
Moze: aiyamak! tu lelaki gelapku la.. muahahahaha.. shilap la plak!

Cutestamoi said...
This comment has been removed by the author.
mama hannah said...

yup,ko cakap dgn baby,kuar on time.Like i did.Alhamdulillah,Hannah kuar on time lah jugak walau awal 2 hari.Tapi aku dh prepare mental dh time tuh.Sampai satu ketika,ko akan rasa tak sabar nak bersalin. :)

Cutestamoi said...

Tun: camne rase tak sabar nak bersalin tu ek? adeh deh.. tak dpt kubayangkan.. erkss!