Sunday, December 26, 2010

Kalo dpt mak mertua cmni..

.. confirm aku sentap nyah! hehe

Nota kepale: Cerita ini adalah cerita benar.. Tapi aku tak bermaksud nak kutuk, caci atau sebagainye. Sekadar nak berkongsi yek.. *kene wat intro.. pasal ni citer sedare mare*

Ari tu, mase kat Muar.. Sorang makcik ni dok bagi susu kat cucu baru nye.. Aku kat dalam bilik yang same, tengah nenen Ayra. Makcik ni sambil memangku, die dok bising la kat menantu nye.. Bising pasal ape?

"Mak teringat menantu makcik tuuutt dok kate, lembu bagi susu kat anak die. Kite plak dok amik susu lembu tu, bagi kat anak kite"

DANG!! Aku pun tersentap! Aku tengok muke si menantu tu dah berubah..
Dalam hati aku.. "o oooo.. Salah masuk bilik dah aku nie".

Aku pun try jugak nak backing si menantu.. Coz menantu2 keluarge Haji Ahmad ni semua geng2 aku. Geng menantu dotcom aku panggil. Hehe

"Ala takpe la makcik.. Bukan tak bagi terus susu ibu, kite campur.." aku kate.

Makcik tu balas "Susu ibu adelah susu terbaik. Susu tepung ni bukan ikut keperluan anak. Bla bla bla bla.." Panjang makcik tu berhujah ngan aku. Huuu
Well, actually aku tak nak la komen bagi susu tepung ke ape.. Itu semua pilihan masing2. Mungkin dulu makcik tu sume lapan2 anak die bagi susu badan kot.. *opsss! sedare mare bole agak kot sape makcik nie..*

Makcik tu, even die cakap adelah lembut je, nada suare tak tinggi pun, tapi cukup menyentap. *bagi aku la kan..* Terus menikam ke kalbu! Aku tengok si menantu tu dah terkulat2.. Kesian betul..

5 comments:

FAM said...

hahaha....kepochi makcik tu. cer hulur baby tu ke boobi dia. pffttt

sabya said...

HAHAHAHA. da tapis ke ni?? mcm senang sgt na agak kot, both mak mentua n menantu

Cutestamoi said...

Fatin: sure cucu takmo..
Sabya: kalo tapis, dah takleh nak jd bahan citer la.. :p

mama hannah said...

fuh..makcik tuh mmg pro bf sungguh..:) mmg lah susu ibu yg terbaik,tapi,sampai satu masa,kene jugak bagi susu lain kan..maximum pun 2 years..bagosla rezeki makcik tuh sumer anak dia bf,tp,x elok la kondem org lain...*my 2 cents*

Anonymous said...

yea..yea..yea..tau - geng menantu