Wednesday, January 13, 2010

Bile dah ade anak..

Mase sebok pregnant ari tu, tak terpikir bende2 kecik bile dah ade anak nie.. Rupenye macam2 eh..

1) Nak kene ade stroller - so nanti bile nak shopping senang.. So far dah bawak Ayra gi Lot 10 ngan AEON Bukit Tinggi *jauh sehh kitorang berjalan* die ok jer dok dalam stroller tu. Asek tido jer. Try jugak bagi die tido dlm stroller kat umah, tapi tak menjadi. Huuu.. *bengong plak aku rase*

2) Nursery rooms - sekarang ni kalo nak gi shopping, kene la consider tempat2 yang ade nursery rooms. Macam kat Isetan Lot 10 ader, kat Jusco Bukit Tinggi tu ade gak. Lagi kat mane ade eh? Korang bagi la list kat aku eh.. huhu

3) Kene duduk seat belakang - takleh la nak beramas mesra ngan lakiku kat co-pilot seat dah pasni. Kene pangku Ayra kat belakang. Carseat takde lagi.. *hint kat Fatin ngan Esah yang lom bagi adiah kat Ayra..* wahahahahahaha. Eh terkeji plak.

4) Bile jalan jauh.. So far Ayra dah balik Selama, Gemas.. dah pegi JB pon. Muehehe.. Kene berenti sebab nak tukar diapers. Nenen mase tengah jalan takleh pasni. Sbb Ayra mesti muak pastu.

5) Makan kene bergilir-gilir. Takleh dah nak suap2 pasni. Makan la sendiri2. Waaa.. Tak romantis! Bole kot suap2 sambil sorang pangku Ayra. Hehe

6) Tido sangat lah tidak lena. Even Ayra tak bunyik pun, aku yang jage sendiri malam2. Tengok die tido ok ke tak.. Leh kurus weh tak cukup tido nie.. Konon!!

7) Baju spare - selain baju spare Ayra, mommy sendiri kene bawak baju extra gi memane. Takut Ayra muak.. Kes naye jer kene beli baju baru.. huhu

8) High heels - have to say bye bye! For now la kan.. huuu

Ape lagi ntah??

6 comments:

fazemy said...

Heee sweetje bila jd mommy. demimu anak.

MommyDania said...

semua jusco ada nursery, best ngan tak best jek. aku dlu until 6mth (lps tu xlarat sbb berat) nenen sambil jalan je. xkosa la kejap2 nk masuk nursery tu. or aku just cari mana2 tmpt duduk & nenen. org nk tgk, tgk la! tp still dpt cover aurat la..jgn la pi selak baju nmpk body lak kan..hahahahahaha

Ms Lola said...

No 6 tu MMG!!!!! Ntah apa2.

JaNnAh said...

haha.. betul achic, mmg tere boleh nenen sambil jalan.. hihi..

mama hannah said...

yerla,sambil jalan boleh nenen..aku buat kat rumah jer la bende tuh..hehehe..kat jusco kepong ada nursery room boleh tahan jugak la.kat the curve level 1 pun ada.tp ada 2 bilik je.aku kalo nenen kat luat pakai tshirt bf je..heh heh,mmg senang.

j or ji said...

hehehe.
macam tu la ada anak.

kakau aku kata,
"kau ingat sonang bela anak ni? terus besar je dia?"