Thursday, February 11, 2010

Macam-macam!

Wah.. Lame nye tak update blog.. Berzaman tok kadok dah!

Anyway, sekarang ni aku dah dok jauh dari KL.. Sob.. Susah la pasni nak gi Lot 10.. Huu.. Unless kalo dapat keje kat KL. Tapi tak mo la kalo bole keje kat KL. Jauh bangat! Sekarang ni kitorang dah pindah kat area Batu 3.. Bukan batu 2 ye kengkawan.. tu batu nisan! huuu

Sesi berpindah hujung bulan Jan ari tu.. Tapi dengan tak bangganye aku nak habaq kat sini, rase nye lom sampai 60% unpack. Bukan nye banyak pun barang umah aku.. Hehe.. Ade anak kecik yang nak 100% attention ni memang membataskan pergerakan aku di rumah. Cess. Ayat cambagus. Hahaha. Lepas ni rase cam tobat jer nak pindah randah lagi. Kalo bole, pasni kalo pindah, biar la umah sendiri.. Mudah-mudahan murah rezeki kitorang.. Amin..

Pasal kerja lak, takde pape perkembangan pun. Dapat offer dari Jobstreet Corp Berhad, jadi Inside Sales.. Tapi... walaupun offer bagus, *komisen pun terbaik!* lokasi nye Jalan Sultan Ismail nun!! Cukup la ngan opis lame dulu kat Jalan Tun Razak. Takkan pas masuk mulut boye nak masuk kandang rimau plakk! Auuummm.
Nak tanye la...
Sape penah dengar pasal Sonya Beauty Academy? Aku dok google tak jumpe plak official website die. Headhunter dok kejar aku suh jadi Sales Manager.. Jual Aloe Vera punye produk. Tapi sebab tak penah jumpe lagi produk nie.. and tak penah try, maka nye aku ni agak tidak confident. Lagi pulak tak tau kat mane lokasi nye..

Proton ni tanak offer aku ke ekkk? Dekat sikit dah ngan umah. Ke DRB Hicom ker.. Iskkk.. Eh eh aku ni pun ek.. Ade plak derang yang nak offer, aku la sendiri kene apply kan? Muahahaha.. Sudah sengal dok umah lelame nie..

This CNY, selalu nye kitorang pegi PD.. Yeah, PD lagi.. Biase nye sedare mare belah mak aku wat gathering kat sane. Last year kitorang gi.. Tahun ni dengar citer nye pakcik aku book penthouse kat Regency.. Tapi too bad. Takleh gi tahun nie. Esok balik Gemas, parents in law nak wat kenduri kesyukuran.. Sempena mak mertua selamat balik mengerjakan haji, dapat cucu nan sorang cik Ayra nie.. and lagi satu.. jeng jeng jeng! Bukan aku pregnant lagi yek.. My dear hubby naik pangkat.. Alhamdulillah.. Murah rezeki dia.. Aku ni rezeki mahal sebab tido pas subuh kot? Gamak nye laa..

Ok la korang.. Selamat bercuti sakan! Kepada yang memandu, berhati-hati di jalan raya yek! Gong Xi Fa Cai untuk semua geng-geng sepet aku.. Wahahahaha.

4 comments:

CikPuanMiera said...

wah! naik pangkat.. kene buat makan2 neh.. hehehe

MommyDania said...

naik pangkat? open table laa! nandos!!!

JaNnAh said...

naik pangkat??? congrats ahh.. weit! org dlm pantang! dok diam² kat umah aaa... toksah verangans nak gi nandos aaaa...

mama hannah said...

Alhamdulillah dpt naik pangkat.Apa lagi,housewarming party la! :D