Wednesday, February 18, 2009

Tempat berpeluh

Sekarang ni saye dalam proses diet dan menguruskan badan.. Setelah abis beribu kat slimming centre, and only managed to loss 5 kilos ajer.. maka saye telah bertobat dari slimming centre bername Bizzy Body tu. Huu.. Well, what I have to do now? Diet lah. Jage makan. Sambil pegi gym. Wah, memang memule tu berat sungguh punggung nak gi gym, tapi lame kelamaan dah jadi best plak. Di samping itu, saye jugak belajar poco2. Huu..
Tau kan camne nak kire our BMI? (body mass index).
Camnie..
=Weight (kg)/(Height(m)xHeight(m))
Example:
=60kg/(1.66(m)x1.66(m))
[bukan berat sebenar saye.. muahahaha]
Ok, berbalik semule pasal gym nie.. Saye pegi gym kat KL Sentral, Synar Gym namenye. Rasenye the one and only yang wujud kat Malaysia nie. Huhu.. Monthly RM150. Apsal I pegi sane? Suke lah! Hehe. Actually dekat ngan opis, pastu dekat jugak la ngan umah. Neway orang kat sane ade macam-macam saiz. Menarik betul. Paling jeles / dengki bile tengok awek2 yang body cantik.. and still workout. Bagus betul.. Gambatte ne Erma! (takmo la compare ngan orang yang lagi besar kan.. ehehe).
Someday maybe nak pegi FRIM kot.. Munira ajak pegi hiking /cyling there. Tapi cam takut plak ade nyamuk? Haih. Bahaye. Merata2 dengar kes denggi.. Dah tu takkan nak bawak ubat nyamuk gi FRIM kot? Ahahahahahaha..

1 comment:

j or ji said...

FRIM best.takda nyamuk lah!

gym kalau dah start memang addicted.manjang nak exercise je.tapi awas...makan makin sedap bila kuat exercise ni.hehehe